Saturday, January 31, 2015

31. ΠΩΣ ΤΟ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΕΘΝΩΝ. Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΙΣΩΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΑΓΓΛΙΑ, ΔΑΝΙΑ, ΣΟΥΗΔΙΑ ΚΛΠ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ



ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ?
Μηπως παραβιαζεται το αρθρο 106.2 του συνταγματος ?

αρθρο 106.2 
Η ιδιωτικη οικονομικη πρωτοβουλια δεν επιτρεπεται να αναπτυσσεται σε βαρος της ελευθεριας και της ανθρωπινης αξιοπρεπειας, η προς βλαβη της εθνικης οικονομιας

Παρομοια αρθρα υπαρχουν και σε αλλα συνταγματα των ευρωπαικων εθνων.


ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΔΩΡΕΑ 203 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ 160%*200=320 ΔΙΣ (ΔΗΛ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΗΡΑΝ ΔΩΡΟ ΤΟ 63% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ) !!!!!
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ PSI, ΠΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150 ΔΙΣ.

1) Με τον νομο 3723 φεκ 250 2/12/2008 επι Κ. Καραμανλη δοθηκαν στις τραπεζες 23 δις (αποκλειστικα για χορηγση στεγαστικων δανειων και κεφαλαιων κινησης σε μικρομεσαιες επιχειρησεις)
κατοπιν επι Γ. Παπανδρεου 
2) Ν. 3845 ΦΕΚ 65 6/05/2010 δοθηκαν 15 δις
3) Ν. 3864 ΦΕΚ 119 21/06/2010 δοθηκαν 10 δις
4) Ν. 3872 ΦΕΚ 148 3/09/2010 δοθηκαν 25 δις
5) Ν. 3965 ΦΕΚ 113 18/05/2011 δοθηκαν 30 δις
6) Π. Νομ. Περ. ΦΕΚ 203 14/09/2011 30 δις
7) Ν. 4031 ΦΕΚ 256 09/12/2011 δοθηκαν 30 δις
8) 19/04/2012 με κλειστη Βοθλη δοθηκαν ακομα 40 δις ΦΕΚ ΑΡ. φ. 94
ΣΥΝΟΛΙΚΑ 203 ΔΙΣ !!!!!!
Μηπως λοιπον παραβιαζεται το αρθρο 106.2 του συνταγματος ? Διοτι το να εκδιδει το χρημα για λογαριασμο των κρατων ,ενα ιδιωτικο συστημα τραπεζων χρημα που δεν αντιστοιχει σε χρυσο αλλα στον πλουτο των λαων και ταυτοχρονα να ανηκει αυτο το χρημα στο τραπεζικο συστημα οταν το εκδιδει και μετα να το δανειζει δεν ειναι ασφαλως εις ωφελος κανενος εθνικου κρατους.


106.2 

Η ιδιωτικη οικονομικη πρωτοβουλια δεν επιτρεπεται να αναπτυσσεται σε βαρος της ελευθεριας και της ανθρωπινης αξιοπρεπειας, η προς βλαβη της εθνικης οικονομιας.
Ας σκεφτουμε ακομα την αυξηση των αυτοκτονιων στα νοικοκυρια των κοκκινων δανειων.....


Η παραβιαση αυτη του συνταγματος δεν ειναι μονο για την Ελλαδα, αλλα και παραβιαση συνταγματων αλλων  ευρωπαικων εθνων. Π.χ. στο Ιταλικο συνταγμα ειναι το αρθρο 41, ενω στο Παρτογαλικο συνταγμα ειναι το αρθρο 61.1 ,  στο συνταγμα της Δανιας θα ηταν το αρθρο 74 κλπ

Ειδικα ομως στην περiπτωση της Γερμανιας, ενω το αρθρο 9 του συνταγματος τους ουσιστατικα διατυπωνει οπως και των αλλων συνατγνατων παραπανω, φαινεται πως διαπιστωσαν το αντισυνταγματικο και καταφεραν να βαλουν ειδικο αρθρο (το αρθρο 88) στο συνταγμα τους που μεταβιβαζει τηνς εκδοση και κυριοτητα του ευρω απο την τοπικη κεντρικη τους τραπεζα   στην ECB ! Πραγμα που προφανως ειναι εναντιον των εθνικων συμφεροντων του λαου της Γερμανιας και εις ωφελος των ιδιωτων  ιδιοκτητων των κεντρικων τραπεζων , που φημολογηται πως ειναι κυριως καποιοι μασονο-εβραιοι !!!

Η ECB ανηκει κυριως σε ιδιωτες, και ως κεντρικη τραπεζα εχει πραξικοπηματικα αποσπασει το δικαιωμα απο τα  κρατη και μπορει να εκδιδει οσο χρημα ζητηθει για δανεισμο η θελει για να δανειση , να της ανηκει και να το δανειζει σε ολους τους αλλους που δεν εχουν αυτο το δικαιωμα αλλα ειναι αναγκασμενοι να  χρησιμοποιησουν χρηματα. Ετσι εχει γινει το μεγιστο οικονομικο παρασιτο και μαυρη τρυπα , καρκινος και χρεο-μολυντης στην οικονομια.

Η ΕΚΤ 
1) εχει κανει τις οικονομιες  των χωρων  της ευρωζωνης να μην μπορουν να ειναι αυτοκυριαρχες και αυτονομες 
2) Εχει δημιουργησει υπερχρεωσεις τοσο στον ιδιωτικο τομεα οσο και στις κρατικες οικονομιες 
3) Εχει   στερησει τεραστια ποσα χρηματος και πλουτου τοσο απο τον ιδιωτικο τομεα οσο και απο τις κρατικες οικονομιες 
4) Ειναι η μεγιστη πηγη οικονομικων ανισοτητων στις κοινωνιες. Κλπ

Με αλλα λογια η συμφωνια του Μααστριχ με την οποια λειτουργει το τραπεζικο νομισματικο συστημα του ευρω μεσω της ΕΚΤ (Ευρωπαικης Κεντρικης Τραπεζας) ουσιαστικα παραβιαζει αρκετα απο τα συνταγματα των ευρωπαικων εθνων διοτι ειναι μια ιδιωτικη κερδοσκοπια , με αητητο αδικο πλεονεκτημα εναντι ολων των αλλων ιδιωτικων επιχειρησεων και ταυτοχρονα, προφανως εναντιων, των εθνικων συμφεροντων καθε ευρωπαικου εθνους που δεν εχει πλεον το δικαιωμα να εκδιδει χρηματα αλλα να τα δανεισθει εμμεσα η αμεσα απο την ΕΚΤ.

Αυτος ισως ειναι και απωτερος πραγματικος λογος που χωρες της Ευρωπαικης Ενωσης, οπως Αγγλια, Δανια, Σουηδια κλπ παραμενουν εκτος ευροζωνης αλλα εντος της Ε.Ε. Διοτι ευθυς διαπιστωσαν χωρις να μπορεσουν να τις χειραγωγησουν, πως ο τροπος εκδοσης ,κυριοτητας κατα την εκδοση και κυλοφορειας  του ιδιωτικου ευρω απο την ΕΚΤ ( συμφωνια Μααστριχ) αντοτιθεαι στα εθνικα τους συμφεροντα και συνταγματα.

Ειδικα για την Αγγλια που εχασε, για πρωτη φορα στην ιστορια των οικονομιων ,την εκδοση του χρηματος του κρατους, και την πηραν οι ιδιωτες το 1694, ενω μετα απο 3 αιωνες καταφερε να την παρη πισω το 1945 και να ειναι παλι 100% κρατικη. Ηταν ομως αρκετα αργα ως προς τα συσσωρευμενα χρεη του κρατους. Πως τωρα θα ξαναπεφταν στο ιδιο λαθος που τους τυραννησε οικονομικα 3 αιωνες, ξαναμπαινοντας σε ενα ιδιωτικο νομισμα οπως το ευρω?

Εδω είναι η  εξομολόγηση του προεδρου της Αμερικης Woodrow Wilson για την ιδιωτικοποίηση της έκδοσης και κυριότητας του δολαρίου το 1913
(ανάλογη της συμφωνίας Μάαστριχ που δινει την εκδοση και κυριοτητα του ευρω στην ιδιωτική ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα ECΒ)


Woodrow Wilson signed the 1913 the Federal Reserve Act and the private Federal Reserve Bank (Central Bank of Dollar) was created . A few years later he wrote: "I am a most unhappy man. I have unwittingly ruined my country. A great industrial nation is controlled by its system of credit. Our system of credit is concentrated. The growth of the nation, therefore, and all our activities are in the hands of a few men. We have come to be one of the worst ruled, one of the most completely controlled and dominated Governments in the civilized world no longer a Government by free opinion, no longer a Government by conviction and the vote of the majority, but a Government by the opinion and duress of a small group of dominant men." Woodrow Wilson

Τελος ας διαβασουμε τι εχει γραψει ο βασικος ιδιοκτητης-οικογενεια  εδω και αιωνες των κεντρικων τραπεζων, οπου ομολογει πως το συστημα αυτο δεν ειναι εις οφελος των λαων.

“Let me issue and control a nation’s money and I care not who writes the laws.” Mayer Amschel Rothschild (1744-1812), founder of the House of Rothschild.
“The few who understand the system will either be so interested in its profits or be so dependent upon its favours that there will be no opposition from that class, while on the other hand, the great body of people, mentally incapable of comprehending the tremendous advantage that capital derives from the system, will bear its burdens without complaint, and perhaps without even suspecting that the system is inimical to their interests.” The Rothschild brothers of London writing to associates in New York, 1863.


Επισης υπαρχουν και αλλοι νομοι, που ενα ιδιωτικο νομισματικο συστημα οπως του ευρω, παραβιαζει . Π.χ. EU fair competition laws (νομοι του διακιου ανατγωνισμου). Και ο λογος ειναι πως μια ιδιωτικη επιχειρηση οπως μια τοπικη κεντρικη τραπεζα, η η ιδια η ΕΚΤ, εχει ενα αδικο και αηττητο πλεονεκτημα εναντι ολων των αλλων κερδοσκοπικων επιχειρησεων, πως μπορει να εκδιδει απο το μηδεν χρημα, να της ανοικει οταν το εκδιδει, και να το υποχρεωνειν να κυκλοφορει μονο μεσω δανεισμου. Ετσι μπορει να εχει απεριοριστα αυθαιρετα αυτοματα κερδη χωρις κοπο , που καμμια αλλη κερδοσκοπικη επιχειρηση δεν μπορει να εχει. Το ιδιο ισχυει και για το FED, την κεντρικη τραπεζα του δολλαριου. Στην Αμερικη οι αντιστοιχοι αυτοι νομοι του δικαιου ανταγωνισμου λεγονται anti-trust laws. 



ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΤΟ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΕΥΡΩ (ΚΑΙ ΔΟΛΛΑΡΙΟ) ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ


ΓΙΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ
1) Ο κεντρικος οργανισμος της εκδοσης του ευρω (τωρα η ECB , EKT), να ειναι μη-κεροσκοπικος κα να ελεγχεται απολυτα απο το eurogroup δηλ απο τους υπουργους οικονομικων ., 
2) Τα εκδιδομενα ευρω να ανηκουν αναλογικα με τον πληθυσμο , το ΑΕΠ και τον παγιο πλουτο, στα αντιστοιχα υπουργεια οικονομικων

3) Η κυκλοφορια του νεο-εκδομενου ευρω, γινεται κατα μεγιστο ποσοστο 20% με δανεισμο μεσα απο το τραπεζικο συτημα. Το υπολοιπο 80% μεσω μισθων, συνταξεων, ασφαλισης, επιδοτησεων, και κυριως κοινωνικων επενδυσεων, επιχειρηματικων επενδυσεων κλπ οπως συνιστουσε και ο Keynes ως λυση στην προηγουμενη οικονομικη κριση του 1920-1935. Αυτο το μετρο εμποδιζει την περιοδικη εμφανιση καθε 50-80 χρονια κρισεων υπερχρεωσης, και δημιουγει μαι σταθερη οικονομια. Με ενα τετοιο μετρο οι επιχειρησεις δεν θα εχουν κατα μεσο ορο 66% του ενεργητικου ως δανεισμο, αλλα κατω του 33%. Επισης οι δημοσιοι τομεις θα εχουν δανεισμο σε ποσοστο του ΑΕΠ κατω του 33%.

Με αυτο τον τροπο το ευρω θα εξυπηρετει τα εθνικα συμφεροντα, κατα πολυ περισσοτερο απο οτι τωρα των εθνων της ευρωζωνης και δεν θα παραβιαζε τα συνταγματα τους.
Τωρα το ευρω 
1) Εκδιδεται απο μια κερδοσκοπικη ιδιωτικη τραπεζα την ECB, που δεν ελεγχεται  απο τα υπουργεια οικονομικων (Eurogroup)
2) Οταν εκδιδει το χρημα ειτε αυτοματα ηλεκτρονικα με την ζητηση για δανεισμο απο τις τραπεζες ειτε με ειδικη αποφαση, το νεο-εκδιδομενο ευρω της ανηκει!

3) Η μονη κυκλοφορια του νεο-εκδιδομενου ερω ειναι αναγκαστικη μεσω δανεισμου απο το τραπεζικο συστημα. 

Με τον τελευταιο τροπο που λειτουργει το ευρω, εξυπηρετει οχι τα εθνικα συμφεροντα των εθνων της ευρωζωνης αλλα τα ιδιωτικα συμφεροντα, μιας πολυ μικρης οικονομικης ολιγαρχιας (ιδιοκτητων των κεντρικων τραπεζων) . Επιππλεον για αυτον τον λογο παραβιαζονται τα συνταγματα αρκετων εθνων της ευρω-ζωνης (δες αναρτηση 31)
Δυστυχως ο λαθος σχεδιασμος δεν ηταν τυχαιος, ηταν εσκεμμενος, και με την  εν επιγνωση δημιουργουμενη δανειακη κριση ,  μεσω "Δρακοντειων μετρων"  ενισχυεται  η εξουσια αυτης της οικονομικης ολιγαρχιας και των προσεταιρισμενων τους. 

(βλεπε και http://www.positivemoney.org/ )






https://www.youtube.com/watch?v=5DFXrmiWcV0

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤ ΣΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ
Στην Ευρωπη νομιζουν πως το ζητημα ειναι, μια μικρη χωρα οπως η Ελλαδα να αποπληρωση τα χρηματα ενος δανειου, χωρις να τα φορτωση σε αλλους λαους και πως η Ελλαδα ειναι ενοχη κακης δημοσιας οικονομικης πολιτικης.
Η πραγματικοτητα ομως ειναι αλλη. Η πραγματικοτητα ειναι πως ολα σχεδον τα δανεια της Ελλαδας, οπως και ολων των αλλων ευρωπαικων κρατων της ευροζωνης , ειναι στην πραγματικοτητα ανυπαρκτα, διοτι ολοι οι δανεισμοι, προερχονται αμεσα η εμμεσα απο το οτι η Κεντρικη Ευρωπαικη Τραπεζα εχει το δικαιωμα να εκδιδει ευρω, και εκδιδει αυτοματα ηλεκρονικα οποτε ζητηθει για δανεισμο απο τις τραπεζες , η οσο θελει η ιδια με ειδικες αποφασεις, το χρημα αυτο της ανηκει συμφωνα με το Μααστριχ , ενω θα επρεπε να ειναι δημοσιο αγαθο και να ανηκει αναλογικα με τον πληθυσμο σε ολους τους ευρωπαικους λαους και τα υπουργεια οικονομικων.
Αν κάνουμε την μεταφορικη εξίσωση χρήματα = αίμα, τότε μπορούμε να φανταστούμε το σύνολο του έθνους ως ένα ανθρώπινο ον. Στη συνέχεια, οι συχρονα ιδιωτικα νομισματικά συστήματα που αντικαθιστουν το κρατικο θα αντιστοιχούν σε κάποιον που εχει αφαιρεσει το συκωτι απο το σωμα σας , το εχει τοποθετησει σε μια τεχνητή αντλία, και απαιτει απο εσας, να παράγετε αρκετό , για εσας αλλά θα πρέπει πρωτα να το δανειστείτε απο αυτον, και για κάθε σταγόνα που θα χρειαστείτε, θα πρέπει να το δώσετε πίσω με πρόσθετο τοκο αίμα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όχι μόνο η ζωή σας ετσι θα είναι εντελώς εξαρτημενη από αυτο τον εξωτερικο ιδιοκτήτη του ήπατος σας, αλλά και ότι ειστε καταδικασμένοι σε θάνατο, καθώς δεν είναι δυνατόν να παράγετε αρκετό αίμα, και να το δώσετε πίσω με τοκο για το αίμα που εχετε χρησιμοποιείσει.
Ως εναλλακτική μεταφορά, μπορούμε να πούμε ότι αυτο που οι ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες κάνουν σε μια κοινωνία (όπως η ΕΚΤ και FED) μπορεί να συγκριθεί με κάποιον που έχει ξαφνικά το μονοπώλιο του συνόλου της ηλιακής ενέργειας! Με άλλα λόγια, πως εχει αποφασιστεί μια εξωφρενική συμφωνία, ότι όλη η ηλιακή ενέργεια θα ανήκει μόνο σε μια ιδιωτικη ομάδα με σκοπό το κέρδος, και όποιος συλλέγει ηλιακη ενεργεια , είναι αυτοματα ισοδύναμο με το δανεισμό της από αυτούς, και πρέπει να την επιστρέψει πισω με τοκο σε αυτην την ομαδα! Παλι πρακτικα δηλ καταδικασμενοι ολοι σε χρεοκοπια